Ja, ja, ja, JAG VET!

Det har varit kass uppdatering under julhelgen, men jag har liksom haft annat för mig. Typ öppnat julklappar och käkat godis och andra sådana viktiga saker som man inte bara kan flytta på hur som helst.

Som ett litet förlåt och för att jag misstänker att ett flertal av er kommer intaga alkohol under nyårshelgen ska jag dela med mig av ett litet recept. Perfekt till "dagen efter", mycket fett, mycket kolhydrater och snabblagat som tusan. Blir lagom till två-tre personer.
Jag använder mig av min favvopanna när jag gör den här, mest för att jag inte gillar att diska och man kan göra alltihop i den. En helt vanlig traktörpanna i teflon. Om man vill kan man fräsa baconen i stekpanna för att sen göra såsen i vanlig kastrull, men som sagt. Jag gillar inte att diska.


BAKIS-CARBONARA

1 paket bacon
1/2 gul lök
2 dl grädde
2 äggulor
salt & svartpeppar


Klipp baconen i små bitar (jag gillar pyttigt men det där gör man som man vill). Fräs denna i upphettad panna, tills det är riktigt knaprigt men utan att det blir bränt. Jag gillar när det blir som att baconet nästan friteras i sitt eget smälta fett. Det tycker jag är nice.
Medan baconen fräser hackar man löken mycket fint.
När baconen är klar häller man bort stekfettet och låter baconen rinna av på hushållspapper. Torka ur pannan med en bit hushållspapper och ha i lite fräscht smör eller flytande margarin. Ha i löken i pannan och stek den i ett par minuter, tills den blivit mjuk.
Vicka tillbaka baconet i pannan, häll på grädde, salta lite och peppra MYCKET. Det ska vara RIKTIGT mycket svartpeppar. Låt småputtra under omrörning tills såsen fått krämig konsistens (tjocknar den för mycket kan man späda ut med lite mjölk).
Tag pannan från plattan och ha i äggulorna. Rör ihop och smaka av. Häll såsen över nykokt pasta, käka och nyktra till!

Lovar att den slår vilken flottig pizza som helst.



Erik Sa-jävla-ade

Jag HATAR Erik Saade.

Fast hatar är ju ett starkt ord.. Men jo! JAG HATAR ERIK SAADE!

Jag hatar den där jävla låten, jag hatar att han ska se så jävla fjantig ut hela jävla tiden och jag hatar, HATAR, hans jävla efternamn.

SA(paus)ADE.

En paus där vilken vettig människa som helst får upp lite, lite kräks i munnen. Ja, det är så det måste vara. Det är alltså DÄRFÖR alla säger Erik Sa-ade. På grund av kräkset.

Fast inget av detta är ju förstås Eriks fel. Nej, felet ligger ju helt solklart hos mig. Inte hans fel att jag stör mig på hans namn, han heter ju det han heter liksom. Och jag kan egentligen inte heller riktigt förklara VARFÖR jag får rysningar av obehag så fort nån säger det där namnet. Sa-ade. Kan inte förklara varför, när det pratades om honom på tv nyss, jag tog mig om halsen och sa "Erik Sa-a-a-a-a-a(gurgel/kräksljud)".

Kan inte ens förklara varför det stör mig så pass mycket att jag kände att jag var tvungen att skriva det här inlägget. Känns iaf skönt att ha fått prata ut.

Hoppas vi kan lägga allt det här bakom oss nu, Erik och jag.



danföredanföredopparedan

Och alltid ska man spara allt till sista minuten. Och det här året kan jag ju inte direkt skylla på att jag inte haft tid. Brist på karaktär, helt enkelt.
Har härjat runt på stan med lilla V hela eftermiddagen. Ni vet, systemet, ica och så ica igen. För självklart är ju vissa saker slut i ica-butik nr1. Slår aldrig fel. Men jag är inte bitter för det, nej nej, inte jag heller.

Så innan jag får gå och sova måste jag slå in paket, göra lite mer julgodis och lägga in sill. Tack gode gud för 5-minuters sillen!

Om jag orkar lägger jag upp lite sillrecept. Eller så gör jag inte det. Beror på hur sent det blir. Har just nu fastnat i soffan med en ganska stor mugg choklad/chili glögg. Kan nog dröja...



Jag erkänner...

...fällde både en och två tårar i slutet av den där jävla filmen.



Tantvarning

Sitter just nu och STICKAR och kollar på BROARNA I MADISON COUNTY. Behöver egentligen inte säga mer. Tycker att det räcker så. Men känner ändå ett behov att liksom förklara mig...

Okej...

STICKNINGEN kommer sig av att jag litegrann kände att jag kommer behöva nåt annat att göra än att bara se på tv under sjukskrivningen. Ett litet projekt liksom. För att jag inte skulle få alltför tråkigt. För dom som undrar är jag sjukskriven för att jag har opererat knät. Man skulle kunna påstå att jag inte direkt lever ett aktivt liv för tillfället. (Vilket betyder att min röv är mycket välbekant med min soffa)
Men i alla fulla fall. Så jag började sticka. Och det är faktiskt kul! Är snart klar med min första halsduk, rätt så snygg om man frågar mig.

Och filmen...

Öh...

Asså, den har ju fått högt betyg på IMDB.



Matmolekyler

Har idag beställt den här boken:

Finns på Bokus.com för 149:-
Finns på Bokus.com för 149:-

Förväntar mig spännande läsning och mycket braiga tips! Återkommer självklart med en utvärdering senare :)

Fuck

Kollar en del på serier. Har sen jag blev sjukskriven plöjt Sons of Anarchy och Weeds. Har nu tagit mig an The Wire. Riktigt bra serie. På riktigt.
Fast dom svär en del.


Wake-up call

Vaknade i morse (läs: i förmiddags) av att försäkringskassan ringde. Blev livrädd. FÖRSÄKRINGSKASSAN liksom. Bara man säger ordet hör man nästan temamusiken till Hajen i bakgrunden. Ringde dom för att säga att de ansåg att jag trots läkarintyg visst kunde arbeta? Man har ju läst och hört så himlans mycket om (hajenmusiken) försäkringskassan.
Men nä. En väldigt trevlig kvinna i andra änden talade om att hon var min personliga handläggare. Hon ville presentera sig och lämna sina kontaktuppgifter till mig. Samt önska god jul. SAMT ÖNSKA GOD JUL. Det var ju trevligt.
Fast vid det laget var ju ändå hela morgonen (läs: förmiddagen) förstörd. Ringa och väcka och SKRÄMMA UPP folk på det där viset! Jävla försäkringskassan. Fast det är ju synd om dom egentligen. Hur dom än beter sig blir man ändå sur.

Något inlägg måste vara det första inlägget

Har funderat på att börja blogga väldigt länge, men det har ju inte blivit av på nå vis. Känts som ett stort omständigt projekt att fixa iordning bloggen så att den blir fin, och DET FÖRSTA INLÄGGET. Det måste ju handla om något alldeles särskilt. Beskriva vad jag vill med bloggen och på nåt vis sammanfatta mig som person.
Men nu skiter jag faktiskt i det!
Det här kommer bara vara en plats där jag fritt får ordbajsa om vad tusan jag vill utan att det absolut måste vara på än det ena, än det andra sättet. Så det så.
Bloggens utseende fixar jag väl allt eftersom. Eller så gör jag inte det. Den som lever (och följer) får se!

MVH: Sofie

RSS 2.0