Att mysa


Seco-filten, tofflorna och ett glas kall Miller.

Klart slut!


Kvällens middag


Rödvinsgryta med benfri kotlett, rökt sidfläsk, steklök och färska champinjoner. Kotletterna sådär möra så att dom faller isär av sig själva i munnen... Till det lite potatiskroketter, sallad och rårivna rödbetor.

Tänkte ifall det var någon som undrade.

Vad har ni ätit idag?



Mat ska se fin ut


Blir liksom godare då. Och om den är lite färgglad blir man också lite gladare av att äta den.


Saker man sysselsätter sig med när man är uttråkad: En bildserie i fem delar














Lite bättre


Det känns lite bättre efter promenaden, frisk luft var kanske det jag behövde. Eller var det kanske den STORA alvedonen jag petade i mig innan jag knatade iväg? Whatever, piggare är jag iaf :)
Och det var sånt fint väder ute! Gick utefter sjön, kom att tänka på vår gamla hund, Lukas. Gått där mycket förut med honom och idag såg jag honom nästan framför mig skuttandes omkring med ett halvt träd i munnen. För dom små mer lätthanterliga pinnarna var inget för Lukas, nej nej, ju större desto bättre tyckte han.


Svinsöt hund <3




Finfint promenad väder


Nu: MIDDAG!



Att ha feber är inte kul


Tur att det bara är lite feber. Det som är sämre är huvudvärken som absolut inte vill ge med sig. Dryyygt... Vill inte bli sjuk och må dåligt och tappa motivationen! En liten promenad i det fina vädret kanske piggar upp?



Att plötsligt bli eländig


Asså, jag har ju nyst och snorat som en tok de senaste tre dagarna. Och jag har ju haft huvudvärk till och från hela dan. Men måste det betyda att jag ska bli sjuk? Känner mig som utskitet äppelmos. Tror jag har feber.

Om jag vaknar imorgon och mår på det här viset kommer jag börja gråta.



Att bli pep (Tack S!)


Tur man har vänner som kan inspirera. Min goda vän S är min idol just nu! Godisråttan/chipsungen nr.1 är svinduktig med maten. Och kan hon så kan jag! Känner mig sjukt inspirerad till att bli lite nyttigare, jag vet ju att jag blir piggare och mår mycket bättre när jag äter rätt. Men det är ju så gott med choklad... Och gräddiga pastasåser. Men för den sakens skulle behöver man väl inte äta det varje dag, eller?

En annan sak som känns vansinnigt bra just nu är att jag fått ett gymprogram av min sjukgymnast. Rehabträningen kommer nu sätta igång på allvar! Har dessutom ringt mitt gym och bokat en tid för en liten genomgång av övriga maskiner. Har ju, i princip, aldrig tränat på gym förut. Bara gått på ledarledda pass. Behöver få lite bättre koll på hur maskinerna funkar, vilka vikter som är lämpliga osv.
Har under sjukskrivningen tappat VÄLDIGT mycket muskler och jag känner mig liksom bara slapp, svag och trött. Och om jag ändå måste släpa mig iväg till gymmet för rehabträningen kan jag ju lika gärna träna resten av kroppen!

Hoppas, hoppas, hoppas att denna målmedvetenhet håller i sig...

Nu: MELLIS

Sen: GYMMET :)



Middag


Blev väldigt inspirerad av min goda vän S idag och som hon sa så behöver man faktiskt inte proppa sig full med kolhydrater till både lunch och middag. Ikväll blev det väldigt enkelt: Prosciuttolindad Kycklingfilé med Dijon & Vitlöksvinägrette. Lika gott som fräscht. Mättnad utan den där hemska, tunga "jag är så mätt så jag kan inte röra mig" känslan.





Nu: ETT GLAS RIOJA :)



Det är onsdag idag, vettu


På onsdagar tycker jag att man får prata snusk här i bloggen. För att jag gillar att prata snusk. Men inte hela tiden, nej, en begränsning till enbart onsdagar tycker jag låter rimligt. Det är ju lätt hänt att det går överstyr annars. Att det kommer pratas porr och piskor här varje dag och någon sådan verksamhet vill jag inte bedriva. Att just onsdagar känns som den mest naturliga veckodagen för detta evenemang är lite av en interngrej. Har med en jobbarkompis att göra, men det tänker jag inte gå in vidare på.

Denna allra första Onsdag är ämnet PORR. Eller, rättare sagt, de beskrivningar av "handlingen" som ibland finns. Jag har haft Canal+ nu i typ ett år och det här med att läsa vad porren är menat att handla om har nästintill utvecklat sig till en hobby. Ibland är dessa texter så sjukt roliga. En som jag hittade för ett tag sen var jag till och med tvungen att fota med mobilen. Den är ju iofs lite fuskig, det rör sig ju om så kallad "Gla' Pörr". Så det är ju menat att den ska vara rolig. Och det är den.





Ok, kanske inte JÄTTE rolig såg jag nu när jag lagt upp den. Det är bara det att jag fick så roliga bilder i huvudet när jag läste den. Såg den här superfeta, svindåliga Elvis-kopian framför mig. Med en ful plastig peruk som liksom halkar på sniskan när han "får fart på höfterna". Tänk Eilert Pilarm gör porr. Typ.

Fast kom igen nu... Dale DaBone! Det var väl lite kul i alla fall?




Ursäkta

Då jag inte riktigt hann lägga upp tidigare utlovat inlägg i förmiddags (otippat?) får ni snällt vänta tills jag kommer hem. Blogg appen till mobilen lämnar ju en del att önska...
Sitter just nu i ett väntrum hos ortopeden. Stirrar mig blind på den här fula tidningen.

(Här skulle det vara en bild. Som apphelvetet inte vill ladda upp)

Det är Må Bra och på framsidan står det: Börja ditt nya smala liv!
Och: Är du redo att gå ner i vikt? Gör vårt test!
Samt: Sprutorna som smälter ditt fett!

Känns som om jag sett de där rubrikerna förr?




Teaser


Imorn hade jag tänkt börja med nåt nytt. En följetong, typ. Med ett specifikt ämne. Här i bloggen alltså. Lägger upp det nån gång på förmiddagen, tror jag. Så, ni vet, stay tuned. Eller vad man nu säger.

Spänningen är oliiiidlig!



Ett steg fram, två tillbaka


Promenaden igår blev kanske lite väl lång. Sjukgymnasten rekommenderar kortare promenader varje dag, men igår fick jag nån sorts "Nej, nu jävlar ska det inte mesas runt längre!" känsla. Vilket straffade sig redan igår, då jag blev för svullen och fick för ont för att kunna göra sista vändan träning hemma. Och imorse var jag tvungen att ta mina smärtstillande för första gången på veckor. Skynda långsamt heter det ju, men tyvärr är inte det här med tålamod min starkaste sida.
Så idag blir det inga ansträngande grejer. En minipromenad till solariet och kanske lite hockey till kvällen. Laddar för morgondagen. Sjukgymnasten OCH återbesök hos ortopeden. Känner mig lite nervös, av nån anledning. Kanske lär raka benen förresten?



Lat, latare, latast


Det mest ansträngande jag gjort idag är att flytta röven från sängen till soffan. Patetiskt. Igår kväll satt jag och drömde om hur trevligt det skulle vara om man kunde vara lite mer aktiv. Bli av med lite fett och bygga lite muskler. Slippa känna sig som en marshmallow. Men ändå gör jag ingenting. Lat är ett sånt fruktansvärt fult ord och det är, enligt mig iaf, min absolut sämsta egenskap.

Den enda som kan förändra mitt liv är jag själv.


Nu: PROMENAD!



Tips från coachen


Man kan även använda samma recept som det i föregående inlägg till att göra en kräftfond med de överblivna skalen från kräftskivan. Byt bara ut hummerskalen till skalen från ca 1,5 kg kräftor. Fungerar utmärkt att frysa in och senare använda som bas till exempelvis en mustig fiskgryta! Kom bara ihåg att tvätta skalen innan, man vill ju inte direkt laga mat på sånt folk stoppat i truten och slafsat runt med.



För lite matprat i bloggen


För lite recept, för lite bilder. Inte det att jag aldrig lagar mat, bara det att den maten man lagar till sig själv blir ju aldrig lika rolig som den man bjuder på. Ikväll råkade jag ju, till exempel, helt plötsligt bli akut hungrig och kände att jag MAX har en kvart på mig att fixa nåt. Det blev tagliatelle med ICA's färdiga gröna pesto, salami och spenat. Fruktansvärt ospännande. Inte värt att blogga om med bilder och beskrivningar.

Så här kommer istället den hummersoppa som avnjöts till förrätt på nyårsaftonen. Blev väldigt uppskattad, till och med av hon i sällskapet som enligt egen utsago "inte är så förtjust i skaldjur". Knäppa människa...

HUMMERSOPPA
6-8 portioner

3 st humrar (à 300g, tinas i kyl/sval 1 dag före tillagning)
1 liten morot
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
100 g rotselleri
100 g fänkål
3 dl vitt vin
1 l vatten
2 msk tomatpuré
1 pkt saffran
3,5 msk konc hummerfond
2 msk conjac
lagerblad
cayennepeppar
5 dl vispgrädde
maizena

Dela och plocka ur köttet ur humrarna. Detta kan vara lite trixigt, googla gärna på bra tips på hur man gör detta. I den här bloggen slösas ingen tid på sånt. Glöm bara inte bort köttet i klorna! Grovhacka skalen och lägg köttet åt sidan. Skala och hacka grönsakerna grovt. Hetta upp en kastrull och bryn alltihop i en klick smör.
Tillsätt tomatpuré och saffran. Fräs ytterligare någon minut. Häll i conjac och vin. Låt koka tills hälften av vätskan kokat bort. Tillsätt konc hummerfond, lagerblad, cayenne och vatten, låt småkoka i ca 45 minuter. Sila av.
Detta kan göras dagen innan.


Detta är en bild på buljongen som den ser ut strax innan den silas av.
Sen blev det av någon anledning inga fler bilder.
Men ni får väl använda fantasin.
Eller laga till och se själv hur fan det blir att se ut.

Serveringsdagen kokar man ihop buljongen med grädde under ca 5 minuter och reder av med maizenan. Smaka av med salt och vitpeppar.
Hummerköttet skärs i grova bitar, behåll gärna klorna hela. Placera köttet i värmda djupa tallrikar och häll soppan över. Om man vill kan man garnera med en dillkvist.




Hungrig


Om detta beror på att jag ännu inte ätit middag, eller på det faktum att jag spenderat de senaste två timmarna med att googla recept och läsa kokböcker, framgår inte. Kan vara kombinationen. Dessutom lagar Per Moberg mat på tv'n. Jag gillar Per Moberg, underhållande personlighet, yvig som kock.

Har kommit på att jag måste ha någon sorts födelsedagsfest eller nåt sen när det är dags. Inte för att jag fyller jämnt, inte för att jag bryr mig så mycket i själva principen att fira en födelsedag. Som om att pressa sig ut ur sin mors vagina för x antal år sen skulle vara någon sorts bedrift värd att fira år efter år. Jag menar, den kanalen har vi väl alla passerat? Big frickin' woop liksom. Fast sen finns det ju iofs dom som förlösts med kejsarsnitt... Lata jävlar.

Vad var det jag ville ha sagt nu igen??

JO! Födelsedagsfest :)

En finfin ursäkt för att få laga mat till sina vänner. Har redan planerat menyn, inget komplicerat. En liten buffé med lite småplock bara.

Nu: MIDDAG!




Bojan


Var hem till världens sötaste farmor idag, i gott sällskap med båda systrarna och ungarna. Fikade massor med gott, ungarna busade runt och jag och farmor pratade stickning. Fick finfina tips om hur man bäst stickar en häl på en socka. Mysigt! :)


Så roligt kan man tydligen ha


Så att man skrattar rakt ut så fort SIBA-reklamen kommer på tv'n. Jag älskar den reklamen. ÄLSKAR. Det är the highlight of min hela jävla dag när den poppar upp i rutan.
Snubben använder sig ju för tusan av "pistolerna"! Hur kan det INTE vara kul?
Såg igår att dom modifierat den lite, uppdaterat, släppt en ny version. Jag blev så oerhört lycklig. Nu rullar han på höfterna också!

Eller har jag kanske bara varit sjukskriven lite för länge nu? Behöver jag oroa mig för min mentala hälsa? Döm själva.


Jag är ju ingen bloggare, men...


Man kanske kan få ha en blogg ändå. Och bara uppdatera ibland. När man har nåt att säga liksom.

Inte som nu.



Tack för att du ringde!


Det var en gammal dam som ringde fel till mig idag. Ett sthlm's nr och frågade efter en Therese.

"Nej, då har du nog ringt fel", säger jag.
"Oj, då får jag be så hemskt mycket om ursäkt", säger tanten.
"Det var så lite så", säger jag.

Vi lägger på. Jag funderar litegrann, stirrar på telefonen. Det är nånting som inte känns helt rätt. "Det var så lite så." "Varsegod!" Typ. Var nog mer "Det är ingen fara" jag ville ha sagt. Stackars tanten måste trott att hon råkat ringt till en knäppis.

Fast det kanske hon gjorde också.



Väntar


Väntar på en rejäl energipåfyllning. Gör planer så länge. Planer för morgondagen, för helgen, för sommaren.  Det blir ju aldrig som man tänkt sig, men det är ju ändå kul att planera. Och om man gör svinmycket planer och endast hälften infrias, så är det säkert ändå mer än om man inte planerat nåt alls. Bergis.

Sitter just nu och lyssnar på surret från tvättmaskinen, datorn i knäet, kaffekoppen bredvid. Tänker på dom människorna jag har runtomkring mig. Vill sno lite av er energi, alla är så jävla duktiga hela tiden.

Imorgon är en ny dag, då ska jag fika med min fina vän S. Kanske orkar ta tag i disken efter det :)




Mörkt ute, mörkt inne


När man bara är trött och oinsprirerad, ja då blir det inte mycket gjort. Disken står kvar, tvätten likaså. Att inte få gå till jobbet börjar tära på själen. Inget att göra om dagarna, ingenstans att gå, inga tider att passa, ingen anledning att kliva upp ur sängen. Dagarna flyter ihop.
Trodde att jag av ren tristess bara skulle gå omkring och städa hela dagarna. Men ju tråkigare man har, desto mindre gör man verkar det som. Som en ond cirkel.
Måste bryta mitt mönster, behöver en spark i arslet, ett projekt, en anledning att ställa klockan på väckning. Men vad?

En och en halv månad kvar...

Ska det inte bli ljusare snart?



RSS 2.0