Ja, ja, ja, JAG VET!

Det har varit kass uppdatering under julhelgen, men jag har liksom haft annat för mig. Typ öppnat julklappar och käkat godis och andra sådana viktiga saker som man inte bara kan flytta på hur som helst.

Som ett litet förlåt och för att jag misstänker att ett flertal av er kommer intaga alkohol under nyårshelgen ska jag dela med mig av ett litet recept. Perfekt till "dagen efter", mycket fett, mycket kolhydrater och snabblagat som tusan. Blir lagom till två-tre personer.
Jag använder mig av min favvopanna när jag gör den här, mest för att jag inte gillar att diska och man kan göra alltihop i den. En helt vanlig traktörpanna i teflon. Om man vill kan man fräsa baconen i stekpanna för att sen göra såsen i vanlig kastrull, men som sagt. Jag gillar inte att diska.


BAKIS-CARBONARA

1 paket bacon
1/2 gul lök
2 dl grädde
2 äggulor
salt & svartpeppar


Klipp baconen i små bitar (jag gillar pyttigt men det där gör man som man vill). Fräs denna i upphettad panna, tills det är riktigt knaprigt men utan att det blir bränt. Jag gillar när det blir som att baconet nästan friteras i sitt eget smälta fett. Det tycker jag är nice.
Medan baconen fräser hackar man löken mycket fint.
När baconen är klar häller man bort stekfettet och låter baconen rinna av på hushållspapper. Torka ur pannan med en bit hushållspapper och ha i lite fräscht smör eller flytande margarin. Ha i löken i pannan och stek den i ett par minuter, tills den blivit mjuk.
Vicka tillbaka baconet i pannan, häll på grädde, salta lite och peppra MYCKET. Det ska vara RIKTIGT mycket svartpeppar. Låt småputtra under omrörning tills såsen fått krämig konsistens (tjocknar den för mycket kan man späda ut med lite mjölk).
Tag pannan från plattan och ha i äggulorna. Rör ihop och smaka av. Häll såsen över nykokt pasta, käka och nyktra till!

Lovar att den slår vilken flottig pizza som helst.



Kommentarer
Postat av: Anonym

Detta är ju då min specialitet och jag gör carbonaran på EXAKT samma sätt. Well done /Wisteria Lane

2012-01-15 @ 21:22:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0